SPORTVROUWEN 2018

Lynn Knippenborg

Lynn Knippenborg is handbalster en lid van het Nederlands team waarin zij speelt als middenopbouwster en maakte haar debuut in Oranje in 2012. De momenteel 27-jarige Lynn begon haar handbalcarrière bij Pacelli in haar toenmalige woonplaats Zieuwent, speelde vervolgens bij Dalfsen, Vipers Kristiansand (Noorwegen) Buxtehude (Duitsland) en momenteel in Denemarken voor Team Tvis Holstebro. In december 2018 maakte zij deel uit van het Nederlands dameshandbalteam op het EK in Parijs, dat werd afgesloten met een knappe derde plaats. In het laatste duel werd de bronzen medaille veilig gesteld door Roemenië met 24-20 te kloppen.

Vivian Sevenich

Vivian Sevinich speelt waterpolo in Boedapest bij de club UVSE en hiermee werd zij landskampioen van Hongarije in 2018. Daarnaast wonnen zij de Hongaarse nationale beker én de Supercup en daarnaast bereikte zij met haar team een 4eplaats in de Champions League. Vivian maakt ook deel uit van het Nederlands waterpoloteam en behaalde hiermee Zilver in de finale van de World League en als fraaie kers op de taart behaalde Vivian met Oranje het Goud op het EK 2018 inBarcelona.

Lonneke Sloetjes

De 28-jarige Lonneke Sloetjes grossierde in 2018 met haar Turkse club Vakifbank in prijzen. Ze werden winnaar in de Turkse League, winnaar van de Turkse beker en winnaar van de Champions League. Ook werd Lonneke met haar team opnieuw Wereldkampioen. In de finale van het WK voor clubteams in China werd het Braziliaanse Minas Tênis Clube met 3-0 verslagen. Daarnaast reikte zij met het Nederlandse volleybalteam tot de vier beste landen van de wereld op het WK volleybal. Helaas heeft zij daar met Oranje net geen podiumplek weten te pakken. In de strijd om het brons werd kansloos met 3-0 verloren.