SPORTTALENT 2018

Noud Garstenveld

Noud Garstenveld is vanaf 2011 lid bij de Fiets Cross Club Lichtenvoorde en geeft elke maandag training aan de beginnersgroep. Hij is 14 jaar en zit op het Marianum in Lichtenvoorde. Noud deed op tweede Pinksterdag in mei 2018 in Haaksbergen mee aan  het nationaal kampioenschap fietscross voor jongens tot 14 jaar. Nou werd daar Nederlands kampioe! Tevens heeft hij het provinciaal kampioenschap van Groningen gewonnen en is hij de Clubkampioen van de FCCL. Een supertalent dus!

Farhaan Abdi Ali

Farhaan Abdi Ali is 14 jaar en is in 2013 in Groenlo komen wonen, nadat het gezin gevlucht is uit Somalie en heeft in maart 2018 de Nederlandse nationaliteit gekregen Hij is lid van atletiekvereniging Hanzesport te Zutphen en zijn leven staat in het teken van het hardlopen. Hij traint 8 keer per week, waarvan hij 2 a 3 keer per week te vinden is op de atletiekbaan te Zutphen. Ook is hij regelmatig te zien op weggetjes rondom Groenlo tijdens zijn trainingen. Farhaan staat 1e op de nationale ranglijst Junioren C op de 800 meter en op de 1500 meter . Hij werd derde op de NK Cross In Amsterdam bij de Junioren C en tweede op de internationale Warandeloop in Tilburg (Nationaal Cross Circuit). In 2018 sloot hij het jaar goed af door als 1e te eindigen op de internationale Sylvester Cross in Soest bij de Junioren C. Van dit talent gaan we nog veel horen!

Bjinse Venderbosch

Tijdens de Renswoude Horse Trials in juni 2018 is het Bjinse Venderbosch met zijn paard Lord Major gelukt om Nederlands kampioen Eventing te worden bij de junioren. Net als een jaar geleden. En net als toen legden zij de basis voor de mooie uitslag in de dressuur (71,6 %) en volgden een foutloze cross binnen de tijd en een balk in het afsluitende springen. Met dit resultaat verdiende Bjinse een afvaardiging naar het Europees kampioenschap in Fontainebleau, waar Bjinse opnieuw de beste Nederlandse score neerzette bij de junioren. Met het Nederlandse team werd hij 6e en individueel bereikte hij een 18e plaats. Bjinse gaat er voor!

Wisit Platter

Karateka Wisit Platter is lid van karatevereniging Mu-Chin uit Groenlo en wordt dit jaar voor het eerst genomineerd voor de sportverkiezingen. En dat, terwijl hij in 2018 al voor de vijfde keer Nederlands Kampioen Kyokushin Karate werd. In maart 2018 deed Wisit mee aan het open Nederlands kampioenschap bij de 13 en 14-jarigen van 50 tot 55 kilogram. Hij domineerde al zijn wedstrijden en wist ook de finale al na 15 seconden in zijn voordeel te beslissen. Zijn talent wordt inmiddels ook elders erkend en hij is uitgenodigd voor trainingen op Papendal en mag naar Japan om daar voor Nederland uit te komen. Veel succes daar Wisit!