SPORTMAN 2018

Henri Polman

Henri Polman uit Lichtenvoorde is al sinds de oprichting van deze tak van sport in 2006 binnen de handboogsport actief. Door zijn achtergrond als hardloper in diverse disciplines én passie voor de boogsport heeft hij al meerdere malen beslag gelegd op de titel Nederlands Kampioen Run-Archery bij de veteranen, zo ook dit jaar in 2018! Run-Archery is een biathlon van hardlopen en boogschieten en deze combinatie van hardlopen met een hoge hartslag en de concentratie bij het boogschieten met een lage hartslag, maakt het zo uitdagend.

Bram Polman

Bram Polman uit Lichtenvoorde is in 2018 Nederlands Kampioen Runarchery bij de cadetten geworden. Sinds een aantal jaren is Bram in de voetsporen van zijn vader Henri getreden. Ook hij is besmet geraakt met het Run Archery virus. Ieder vrij moment is hij te vinden op de club, met maar één doel, kampioen van Nederland te worden. In het seizoen 2018/2019 was het dan eindelijk zover, zijn droom werd werkelijkheid: na twee heats bestaande uit vier rondjes van circa 1.000 meter hardlopen met een boog, waarbij je drie keer punten verzamelt door te schieten op de doelen, werd Bram Kampioen van Nederland! 

Luuk te Plate

Luuk te Plate uit Lichtenvoorde is lid van de school voor vechtkunst Kwoon Dat Mor en is een kei in Shaolin Kempo. Dit is een van oorsprong Chinese gevechtskunst en wordt al meer dan 1500 jaar in verschillende landen beoefend en is in de jaren ’50 in Nederland geïntroduceerd. Luuk heeft in 2018 op  vier Nederlandse Kampioenschappen en op het Europees Kampioenschap  zilveren en gouden podiumplaatsen behaald, zowel individueel als lid van een team en in diverse disciplines, zowel gewapend als ongewapend.