Sportverkiezing

van de Gemeente Oost Gelre

Home Sportverkiezing

De sportverkiezing in Oost Gelre kent een lange geschiedenis en werd jarenlang georganiseerd door de gemeente. Op initiatief van Stichting COL werd de formule voor deze verkiezing vanaf 2006 enigszins veranderd en sindsdien worden de sporters en vrijwilligers op Koninginnedag en tegenwoordig Koningsdag in het zonnetje gezet op de Markt in Lichtenvoorde. In eendrachtige samenwerking en met ondersteuning van de gemeente Oost Gelre en de COL organiseert de Sportverkiezingsraad dit gebeuren, dat de spectaculaire opening vormt van het Koningsdagfestijn.

Binnenkort stellen wij jullie op deze pagina de genomineerden voor het sportjaar 2018 voor. Wil je nog een sporter of sportploeg of vrijwilliger nomineren? Dat kan nog tot 10 februari 2019 door het sturen van een mail naar info@sportverkiezingoostgelre.nl

Bekijk hieronder de uitslag van de Sportverkiezing van Oost Gelre van 2017!

Winnaar sporter van het jaar 2017

Stijn Elferink

Stijn Elferink

Categorie sporter van het jaar 2017

Stijn is lid van SSH Harreveld (Stichting Survival Harreveld ) en doet al vanaf zijn 9e jaar aan survivalruns, in de begintijd samen met zijn vader. 2017 moest zijn topjaar worden, want hij wilde graag het Nederlands kampioenschap op alle drie afstanden veroveren. Samen met trainer Herbert Rougoor heeft hij zijn training helemaal aangepast om op deze wedstrijden te kunnen pieken. En met resultaat, hij won ze alle drie! Daarmee was hij Nederlands kampioen op de korte afstand (8 km), op de middellange afstand (12 km) en ook op de 22 kilometer lange , zwaarste survivalrun

Winnaar sporttalent van het jaar 2017

Bart klein Nienhuis

Bart klein Nienhuis

Categorie sporttalent van het jaar 2017

De 16-jarige Bart uit Lichtenvoorde is een super gedreven jonge wielrenner, die in 2017 in de districtselectie van de KNWU is opgenomen. Hij is zowel nationaal als internationaal bekend als sprinter en 2017 was zeker een topjaar voor Bart. Hij eindige tijdens 27 grote wedstrijden in de top 10, waarvan maar liefst tien podiumplaatsen. Van die podiumplaatsen waren er twee 3e plekken, drie 2e plekken en maar liefst vijf overwinningen. Leuk detail wellicht was de winst in Zundert waar hij als Lichtenvoordenaar de winst pakte in het dorp met het grootste corso van de Wereld. In de toekomst wil Bart als professional veel overwinningen pakken met als doel winst op de Champs Elysees te Parijs.

Winnaar sportploeg van het jaar 2017

RKZVC 1

RKZVC 1

Categorie sportploeg van het jaar 2017

De uitzonderlijke prestatie om twee maal achtereen kampioen te worden en te promoveren, naar een voor de club nog niet eerder behaald niveau, rechtvaardigt de nominatie van dit voetbalteam uit Zieuwent. Voor een relatief kleine vereniging als RKZVC is voetballen in de 1e klasse een bijzondere prestatie, zeker gezien het feit dat het team ook in deze 1e klasse meedoet om de bovenste plaatsen en ook reeds beslag legde op de 1e periodetitel van 2017-2018. Door het hoge niveau waarop RKZVC 1 nu speelt, komen talentvolle spelers die buiten Zieuwent speelden terug bij RKZVC. Denk aan Joey Belterman, Mart Schutten en Steffen IJzereef. Hierdoor is de kans groter dat RKZVC de komende jaren langer op dit voor Zieuwent erg hoge niveau kan blijven spelen.

Elk jaar worden een aantal sportvrijwilligers in het zonnetje gezet. Ze zijn aangedragen door hun vereniging vanwege hun bijdrage en inzet voor de desbetreffende sport. Er wordt dan ook geen “winnaar” gekozen onder de vrijwilligers zoals bij de sporters omdat alle vrijwilligers de prijs verdienen.

Stemmen? Stuur de mail met uw favoriete sporter/sportteam naar info@sportverkiezingoostgelre.nl voor de publieksprijs!